Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Hodně lidí se rozhodlo pro Zemana díky obrovské štvanici skoro ve všech novinách proti Zemanovi a jeho lidem. Číst několikrát denně obří články, jaký je Zeman lump, jeho kamarádi špatní a zvrácení, a jak je Drahoš a jeho parta nekonečně skvělá a jedinečná....to po dvou týdnech naštve každého. Stačí se podívat zpět na články v Idnes. Každý den 3 - 4 ostře štvavé protizemanovské články nahlavní straně. Dokonce i v den voleb to pok-račovalo. Ono to, že vás někdo dokola označuje za póvl, protože jste z vesnice, důchodce, či dokonce nejste umělec - to logicky vyústí ve známý konec

1 1
možnosti
VM

Volba Zemana, po parlamentních volbách, byla jenom ukázka toho, že český národ je takřka z poloviny lehce manipulovatelný médii a tzv celebritami. Až budeme médii a celebritami manipulovatelní většinově, dostane tzv svoboda další úder :-)

0 2
možnosti

Na zvoleni Milose Zemana ma nemaly (samozrejme ne jediny) podil kulturni fronta, ktera tak dlouho lidem vtloukala do hlavy, ze volici Zemana jsou povl, az to tam ten "povl" natruc hodil.

4 1
možnosti
TK

Tak se vám podařilo zařadit mezi mnoho zdejších povolebních generálů. ;-)

Na první pohled by Zeman skutečně měl být porazitelný levou zadní, jenže realita ČR je taková, že použitelných osobností je opravdu pomálu a mezi kanditáty dle mého názoru nebyla žádná. On v zásadě mohl těsně vyhrát i pan Drahoš, kdyby se nedopustil tolika chyb, ale i ta těsnost vítězství by dávala najevo, že není výrazně lepší, než Zeman, jen trochu jiný, takže by to pro občany ČR kdovíjaké vítězství stejně nebylo.

Co se týče smysluplných kandidátů, tak v politice neušpiněný a dostatečně nepolarizovaný a obecně snesitelný kandidát zřejmě není. Může to být až legrační, ale průchozí kandidát s nadějí na výraznou výhu a tedy podporu velké části národa je masou uznávaná osobnost typu Karel Gott, nebo Zdeněk Svěrák (i když i ten se už dost polarizoval). Já neříkám, že takový člověk by byl dobrým prezidentem, ale šanci na vítězství u voličů by měl jistě vyšší, než nějaký neznámý panák, nebo politik, na kterého se automaticky většina lidí dívá přes prsty jako na nutné zlo.

1 1
možnosti

a nemyslite, ze by Sverakovi nebylo o hlavu otloukano clenstvi v KSC, kdyz mnohem kratsi Zemanovo mnohym vadilo? :-)

1 0
možnosti
MB

Titulek je sice správný ...ale v dalším textu jen tak tápete..

Galantnost..noblesa ...oblíbené slogany Pražské kavárny.. Jistě, nejsou na škodu ..ale zase nejsou až tak podstatné (třeba takový Churchill jimi také zrovna nepřekypoval). Jsou prostě důležitější hodnoty, vlastnosti a předpoklady..

Antidrahošovská skandalizace? Asi ne tak masivní jako protizemanovská ..alespoň ke mně nějak nedorazila..

Prostě se domnívám, že lidi stále cítí, že president by měl mít předpoklady naplňovat u nás stále ještě respektovaný formát presidentské funkce... že by to měl být člověk s historií, s dlouholetými vazbami napříč politickým spektrem a státními institucemi, který má všude svoje lidi a odevšad informace, který ví, kde se co šustne a jaké jsou čí zájmy.. Že jedině tak nebude president pouhou loutkou nějaké skupiny, která ho vygenerovala..nebo nějaký kůl v plotě, kterého bude postrkovat nějaký ceremoniář při kladení věnců a vítání návštěv.

Myslím, že lidé stále ještě cítí, že je lepší špatný ale "skutečný" president, nežli nějaký již naprosto prázdný symbol bez reálného vlivu (jako třeba v Německu či Rakousku).

Prostě lidé ještě chtějí aktivního samostatného a "významného" prezidenta ...byť by nebyl podle jejich představ. A jsem rád, že tomu dávají přednost před líbivou (galantní, noblesní) prázdnotou. Je v tom kus velkorysosti.

2 0
možnosti
MB

Zeman udělal spoustu chyb ...takže jestli vyhrál, tak skutečně pouze díky úzkoprsosti svých odpůrců, kteří se nedokázali semknout a podpořit nějakou reálnou politickou osobnost..

1 0
možnosti
KM

Pane Martirosyáne, gratuluji k odvaze, že hned v prvním Vašem blogu jste se pustil do hluboké a složité analýzy.

Ovšem, nemáte strach, že mezi všemi těmi, co tady píší všeliké obsahově povětšinou výmysly (až nesmysly) nezapadnete?

Vždyť zde se to hemží kapacitami, které všemu rozumí, že až nejen zrak, ale i rozum přechází.

Ale hlavně bych Vás chtěl upozornit, když už se vydáváte na cestu "blogera", měl byste skutečně nad každým písmenkem, slůvkem, větou, odstavcem a hlavně nadpisem, vždy řádně a ze všech úhlů pohledu přemýšlet a přemýšlet, než jej zveřejníte. Vždyť zdejší pisálci dokáží značně ovlivnit řadu věcí, obecné mínění nevyjímaje. A domnívám se, že i tolik diskutovanou volbu nejvyššího ústavního činitele svými článečky ovlivnili.

Nechci se v příspěvku zabývat rozborem, který by vydal nejméně na román, ale uvedl bych příklad k němuž došlo nedávno, těsně před druhým kolem voleb, kdy známá "blogerská" kapacita pan Tomáš Vodvárka zveřejnil překrásný blog s titulkem "10 dobrých důvodů, proč volit Miloše Zemana".

A protože řada "blogerů" je pro jejich čtenáře autoritou, tak právě mnozí voliči nižší úrovně, o nichž se i Vy v analýze zmiňujete, si řekne :

"Pokud taková "blogerská" autorita, jakou zde představuje právě pan Vodvárka, našla "10 dobrých důvodů, proč volit Miloše Zemana", tak přeci ani my nemůžeme zůstat v pozadí."

...a hned bez přemýšlení, a možná i přečtení dalších 10-ti odstavců zmíněného a autorem dokonale zpracovaného blogu, se ihned na základě tohoto NADPISU rozhodli, oblékli a chvátali, vyzvedli, do obálky vložili a do volební urny vhodili... a tím pak volební výsledek ovlivnili, zcela proti původně zamýšlenému záměru autora.

A jak se tu v Češsku, ale i na Moravě a Slezsku v obecně známém přísloví říká, že "je pozdě bycha honit".

A tak zmíněný blog nám všem rozumným a nadprůměrně inteligentním lidem naši budoucnost nešťastně ovlivnil a věřím, že pokud by v nevhodnou dobu a na nevhodném místě nevyšel, pak by volby rozhodně úspěšné byly.

2 1
možnosti
JK

J17i60ř35í 55K33ý86r54a

31. 1. 2018 21:37

Jak chce autor blogu vyslat do boje Horáčka, když je tento kandidát zapsán ve Svazcích STB pod jménem "sázkař" ???!!!;-O

0 0
možnosti
MC

Ani odpůrci...jen tým pana Drahoše...dělat finální meeting v Lucerně to musel vymyslet naprostý amatér...koho tam chtěl přesvědčit? Tam to bylo jasné, křepčit po podiu ala USA mávat davům, tam nezískal ani jeden nový hlas. Kdyby byl třeba v Ústí, Karviné, měl by šanci někoho oslovit...PR AntiZeman nefunguje, nefungoval AntiBabiš a nepoučili se.....prostě amterismus. A poslední minuta pana Drahoše při druhé rozpravě, pověstný hřebíček...

1 1
možnosti
IR

I93v32a 69R68a70k22o17v55á

31. 1. 2018 21:22

President neřekl víc sprostých slov než máte prstů na ruce, ale pořád se bude omílat, jak je sprostý. To už je trapné.

6 1
možnosti
JR

J23a96r87a 10R25a96n34k

15. 2. 2018 2:16

Fantasticky, pani Rakova - s vulgaritou az na trun!

0 0
možnosti
PV

S nadpisem se dá souhlasit - i když asi jinak, než by si autor představoval.

Zajímavá je jedna analýza (viz zdroj níže), která říká, že Zemana volilo 77% a Drahoše 52 % voličů. To není nic překvapivého...

Proti Zemanovi (aniž by Drahoše zrovna muselo) volilo 47% voličů. Při tom, jak je MZ dlouhodobě v nemilosti u médií i valné části obyvatel, se nejedná o nic překvapivého.

Co je ale zajímavé, a v průzkumech i analýzách zcela opomíjené, je 22% voličů, kteří Zemana absolutně nemusejí, ale volili proti Drahošovi. 22%, to je přes 600 tis. voličů. Vzhledem k tomu, že rozdíl mezi oběma kandidáty byl cca 152 tis. hlasů, dá se říci, že právě tato skupina rozhodla volby.

Stálo by za optání: proč? Proč dala tato skupina voličů přednost volbě "hulváta" MZ před solidně se chovajícím Drahošem?

Těžko říci, kdo všechno je v této skupině 22% a k jakým názorům se hlásí. Jedním z možných odpovědí je, že ta volba nebyla proti Drahošovi, ale proti světu, který Drahoš zastupoval. Světu Sorose, Halíka, Jakuba Jandy. Světu, kde - slovy p. Kurase (zdroj níže) - pokrokáři nastolují "vládu podezíravého a inkvizitorského konformismu doprovázeného nadšeným udavačstvím s mocnou mašinérií odsuzování, očerňování a vylučování", která ty "chybně myslící" má tendenci odsoudit ke "společenské smrti". Světu, který zavádí totalitarismus - zatím "mírný" a "zastřený" - v němž intelektuálové hrají roli "politických komisařů, propagandistů a agitátorů".

... Kdo ví, zda bychom těm 22 % neměli poděkovat. Možná nás na nějaký čas uchránil před světem většího zla než zlo, které v současné době představuje MZ.

Zdroje:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/2374867-pruzkum-vetsina-zemanovych-volicu-mela-jasno-uz-pred-1-kolem-desetinu-ale-ziskal-az

http://ceskapozice.lidovky.cz/kapitola-54-intelektualni-terorismus-dsl-/forum.aspx?c=A111202_091524_pozice_46847

6 1
možnosti
Foto

Souhlasím, i z mých zkušeností ze sociálních sítích mám pocit, že to paradoxně rozhodli lidé, kteří nemají rádi Zemana, ale daleko víc chtěli odmítnout svět, který reprezentuje pan Drahoš, i když se jinak můžeme shodnout na tom, že je to slušný člověk.

6 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3588x
Profesionální imigrant.

Seznam rubrik