Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

A93d83a90m 53B46í93l44e88k

19. 3. 2018 14:41

Já myslím, že až dokončíte studia v Londýně, jedno místo máte jisté už teď. Naprosto dokonale byste doplnil sestavu Palata, Mánert, Barochová , Votápek a Hájek. ;-)

1 0
možnosti
LH

Abychom mohli považovat ruskou demokracii za skutečnou toho jména, tak jim tam chybí takový Jakub Janda a Romancovové Centrum, případně zákon SRN o sankcích za zveřejňování nenávisti. Takže nic..., ale my s Navalným a NATO to nevzdáme!

0 0
možnosti
MB

Nemám k Rusku tak blízko, abych tvrdil, že vidím do hlav obyčejných Rusů.

Ale troufám si tvrdit, že za vysokou popularitou Putina stojí to, že těm běžným Rusům přinesl klid, jakousi stabilitu a základní jistoty.

Pro toho, kdo zažije takový chaos a rozklad, který Putina předcházel, jsou obyčejný klid a základní jistoty daleko důležitější devizou nežli nějaké hypotetické úvahy o životní úrovni či nuancích demokracie.

Jestli ta zmiňovaná stabilizace je výsledkem Putinova génia nebo pouhá shoda okolností, že se časově kryla s jeho nástupem, to nehraje takovou roli, je prostě spojována s Putinem.. a je to jeho trvalá výhoda.

(Historie vytvořila řadu slavných vládců, vůdců a politiků, kteří se do ní zapsali díky tomu, že "byli ve správný čas na správném místě" a zazdila spoustu skvělých a schopných osobností, jímž objektivní okolnosti nepřály).

Ty spekulace o volebních podvodech či bránění reálným kandidátům jsou zbytečné a marné. Putin prostě tuto popularitu skutečně má... ať zaslouženě či nezaslouženě.

3 0
možnosti
MB

Stejně tak marné je namlouvat si tady, že Navalnyj by mohl být reálným kandidátem a hrozbou. Nic proti němu, určitě hraje užitečnou roli (možná nechtěně i toho "užitečného idiota" ve hře na demokracii) ..ale to je pořád jen pouhý aktivista a skandalista. Nestojí za ním žádný ucelený program, fungující aparát, strana celoruského dosahu. Jen webovky a pravidelná medializace jeho zatýkání.

Ano, ke zviditelnění mu to stačí, ale pochybuji, že by se skutečně mohl stát "hlasem lidu". Sedával v představenstvech velkých firem, vyloužen ze strany Jabloko kvůli nacionalistickým postojům, ..zkrachovala společnost obchodníka s cennými papíry, kterou spoluzaložil a jejíž účetnictví vedl, ..odsouzen za zpronevěru v jiném případě atd.. Nechci tyhle věci démonizovat, samotnému se mi nelíbí, když se na naší politické scéně šermuje různými "podezřelými kauzami" a nepodloženými obviněními ...ale prostě takhle to funguje. U nás může masy oslovit "mesiáš" bez historie (a tedy ještě ve zcela neposkvrněném rouše) nebo oligarcha s mocným PR aparátem. A Navalnyj není ani jedno.

0 0
možnosti
RV

Výsledky volieb ruského prezidenta boli na online titulnej strane iDnes medzi drobnými správami, hneď za informáciou, že v Tescu lepšie platia zamestnancov, ako v Bille. To bolo ráno, teraz už tam nie sú vôbec. Nie je zbytočné písať taký dlhý článok o tak nedôležitej veci, ako je ruský prezident?

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že všichni věděli jak dopadne, tak důležitá nebyla.

1 0
možnosti

Putin je kompriomis mezi Jelcinem a Stalinem. Myslim, ze toto ma nemala cast Rusu podvedomi

2 0
možnosti

Mám na to jednoduché, s článkem ovšem více méně korespondující, vysvětlení. Putin vrátil Rusko na úroveň impéria, udělal z něj mocnost. Co na tom, že ekonomicky určitě ne (ekonomika Ruska poslední 4 roky silně pokulhává), o to ale řadovým Rusům až tak moc nejde. Těm jde o ten pocit, že Rusové jsou někdo, že s nimi svět musí počítat.

1 0
možnosti
Foto

Každý režim má mechanismus, kterým se snaží udržet. V západních zemích to není o osobách nýbrž o systému. Zde se vládne v podtatě na základě rozhodnutí menšiny, která je řízena pomocí tzv. médií. Tímto způsobem lze vládnout na základě hmotného a finančního zázemí ze zákulisí. V Rusku je systém podobný, ale o něco průhlednější, neboť definuje odpovědného člověka, který je všem známý - pezidenta Putina.

1 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma za perfektní rozbor. :-)R^

3 2
možnosti
PV

volební excesy se staly i u nás, viz špatně spočítané preferenční hlasy, podpora senátorů pro více kandidátů, možnost neoprávněně volit s voličským průkazem v případu souběžných voleb. A toto se podle mě děje všude, každopádně ale to nemá vliv na celkový výsledek voleb. Protože ovlivnit takovým způsobem byť jen 1 procento by znamenalo opravdu masové podvádění.

2 2
možnosti
VK

V Rusku nejde o excesy ale o systém falšování voleb. Např zde odkaz na statistickou analýzu vítězství jednotného Ruska vykazující maxima ve skocích po 5% http://outsidermedia.cz/Rusko-Falsovani-voleb-vypinani-Internetu-a-Pirati-v-ulicich/

1 0
možnosti
Foto

Článek lze bez pochybností označit jako velmi seriózní rozbor situace, bez zbytečných emocí. R^

Autorovi karma.

3 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3588x
Profesionální imigrant.

Seznam rubrik